Prirodan sastav i kvaliteta

Prirodni izvor Imunoglukana

Imunoglukan® je visokopročišćeni prirodni ekstrakt iz gljive bukovače. Još su stari Kinezi upotrebljavali gljive za liječenje, ali su znanstvenici tek u prošlom stoljeću utvrdili koje tvari u gljivama utječu na čovjekov imunološki sustav. Usredotočuju se na spojeve koji mogu pozitivno ili negativno utjecati na biološki odgovor imunoloških stanica.1

Proizvodi Defendyl-Imunoglukan P4H®sadrže patentirani, posebnim tehnološkim postupkom izolirani Imunoglukan®. Za proizvodnju se upotrebljavaju gljive koje se uzgajaju na europskim  uzgajalištima (Mađarska, Češka Republika, Slovačka i Slovenija). Kod svake proizvodnje Imunoglukana upotrebljavaju se svježe uzgojene gljive.

Polisaharidi i beta-glukani

Gljive i biljke sastoje se od polisaharida, dugolančanih molekula sastavljenih od više jedinica šećera. Poli znači »puno«, a saharid znači »šećer«. S obzirom na to kako se polisaharidi organiziraju u strukturne jedinice i kako se međusobno vežu, određuju koje spojeve stvaraju.

Posebnu konfiguraciju polisaharida čini molekula koja se naziva beta-glukan2. Beta-glukani pomažu imunološkom sustavu da bolje djeluje i da se lakše suprotstavi mikrobima koji ulaze u tijelo. Beta-glukani se međusobno razlikuju i imaju različite učinke na ljudski organizam. Utjecaj beta-glukana na imunološki sustav neposredno ovisi o podrijetlu, strukturi, čistoći i sposobnosti ostvarivanja potpune veze s receptorima stanica imunološkog sustava. Najbolji imunomodulatorni učinak imaju netopljivi razgranati beta-(1,3/1,6)-D-glukani izolirani iz gljiva, kao što je na primjer Imunoglukan®.

Kako nastaje Defendyl-Imunoglukan P4H®?

Kontrola kvalitete

Proizvodnja proizvoda Defendyl-Imunoglukan P4H® odvija se kod proizvođača koji su inače specijalizirani za proizvodnju lijekova i osiguravaju kvalitetu u skladu sa standardima GMP i ISO 22000.

Tijekom čitavoga postupka proizvodnje proizvodi Defendyl-Imunoglukan P4H® također se kontroliraju sukladno sustavu HACCP, koji osigurava kvalitetu hrane.

Proizvodi Imunoglukan P4H® dostupni su samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama jer tamo distribucijski lanac omogućuje neprekidnu kontrolu uvjeta transporta i skladištenja.Osim toga krajnjem kupcu omogućen je stručni savjet farmaceuta.

Analizni certifikati

Svaka serija gotovog proizvoda ima analizni certifikat o kvaliteti i količini sastojaka (Imunoglukan®, vitamin C i cink), a na želju je dostupan i široj javnosti.

Sadržaj sastojaka redovito provjeravamo u vanjskim laboratorijima. Svi naši proizvodi podvrgavaju se redovitim godišnjim pregledima zdravstvenog inspektorata.

Svi analizni certifikati dostupni su i ljekarnama.

Sigurnost i nutrivigilancija

Navedena klinička ispitivanja potvrđuju sigurnost proizvoda Defendyl-Imunoglukan P4H® kod odraslih i djece od navršene 1. godine. U svakom slučaju, kod male djece preporučuje se savjetovanje s pedijatrom. Imunoglukan P4H® nije primjeren za djecu do jedne godine jer kod tako male djece nema kliničkih ispitivanja.

Nutrivigilancija je europska veza namijenjena prepoznavanju novih rizika, prvenstveno povezanih s uzimanjem dodataka prehrani, obogaćene hrane i nove hrane. U Hrvatskoj i većini država članica EU nutrivigilancija nije zakonski propisana. U Medisu smo taj sustav uspostavili još 2015. godine i pratimo eventualne nuspojave proizvoda Imunoglukan P4H®.

Izvori

1. Kreft S.; Kočevar Glavač N.; Sodobna fitoterapija, 2013
2. Halperen G.M.; Healing mushrooms, 2006

Klinička ispitivanja

Imunomodulatorni učinak i posljedično utjecaj na smanjenje broja infekcija dišnog sustava potvrđuju brojna klinička ispitivanja koja su dostupna u stručnoj literaturi i na PubMedu.

 

 

 

 

Za više informacija upitajte svog liječnika ili farmaceuta.

Dodatak prehrani Defendyl-Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Defendyl-Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s liječnikom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.