Kako djeluje Defendyl-Imunoglukan P4H®?

IMG®

IMG® je prirodni bioaktivni polisaharid (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izoliran iz gljive bukovače (Pleuratus ostreatus). Za stvarno djelovanje beta-glukana u organizmu treba ga izolirati iz gljive i pročistiti.

IMG® ima imunomodulatorno djelovanje – regulira reakciju imunološkoga sustava u smislu postizanja ravnoteže u tijelu. To znači da potiče »uspavani« imunološki sustav i umiruje »previše aktivan« imunološki sustav (npr. kod alergija).

Vitamin C

Vitamin C ima ulogu u radu imunološkog sustava i u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamin C također doprinosi smanjivanju umora i iscrpljenosti. Ima ulogu u stvaranju kolagena za normalno djelovanje hrskavice, kože, kostiju, zuba, desni i žila. Doprinosi oslobađanju energije kod metabolizma, radu živčanog sustava, normalnom psihološkom funkcioniranju. Povećava apsorpciju željeza i doprinosi obnovi reduciranog oblika vitamina E.

Podložnost tijela infekcijama veća je kada smo umorni i iscrpljeni, stoga se uzimanje vitamina C preporučuje preventivno i u vrijeme infekcije.

Cink

Cink je element u tragovima koji utječe na više od 300 enzimskih procesa. Cink doprinosi održavanju zdrave kože, kostiju, kose i noktiju te očuvanju vida. Ima ulogu u sintezi DNK, u metabolizmu kiselina i baza, ugljikohidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata. U ispitivanjima kod starijih ljudi koji su oboljeli od upale pluća otkriven je nedostatak cinka.

Defendyl-Imunoglukan P4H® junior ne sadrži cink.

Dodatak prehrani Defendyl-Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Defendyl-Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s liječnikom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.