Jelena Novaković, mr. pharm.
Početna >Imunoblog >Stručno > Imunoglukan P4H® – zaštita od virusa

Imunoglukan P4H® – zaštita od virusa

Jak imunološki sustav ključan je za obranu našeg organizma. Imunitet spada među najvažnije nositelje našega zdravlja, štiti tijelo od prodora virusa i napada one koji uspiju ući u naš organizam. Da bismo očuvali jak imunološki sustav, moramo se prije svega pobrinuti za zdrav način života: dobru fizičku kondiciju, odgovarajuću prehranu i dovoljno odmora. Odvojimo malo vremena za sebe svaki dan, za rekreaciju ili opuštanje, bez grižnje savjesti jer nikada ranije nije bilo nužnije čuvati sebe i svoje najbliže.

 

 

Kada je imunološki sustav oslabljen zbog povećanoga psihičkog i fizičkog stresa, povećanoga broja oboljelih u našoj okolini ili nakon preležane infekcije, dobro ga je ojačati prirodnim pripravcima koji dokazano učinkovito utječu na jačanje imunološkog odgovora. Uzimanje tih proizvoda preporučuje se preventivno, ali i tijekom infekcije kako bismo svom tijelu omogućili kraći tijek bolesti, brži oporavak i zaštitili se od novih infekcija.

Imunoglukan P4H® sadrži prirodni Imunoglukan® iz gljive Pleurotus ostreatus, vitamin C i cink. Preporuka je uzimati Imunoglukan P4H® kada treba ojačati imunološki odgovor i ponovno pokrenuti antivirusnu zaštitu.

Proizvodi Imunoglukan P4H® u brojnim kliničkim ispitivanjima dokazano su bili učinkoviti kod različitih infekcija dišnoga sustava koje najčešće uzrokuju virusi (kao što su rinovirusi, adenovirusi, koronavirusi…). Proizvodi Imunoglukan P4H® sadrže sastojke koji uspješno aktiviraju naš imunološki odgovor na više načina i tako nas štite od infekcija, u koje može spadati i COVID-19. Europski imunolozi prepoznali su vitamin C i D, cink i prirodne imunomodulatore (spominju se imunomodulatori iz vrste Pleurotus ostreatus) kao dobre preventivne mjere u vezi s infekcijom COVID-191.

Imunoglukan P4H učinkovit je i preventivno i tijekom infekcije. Pruža podršku imunološkom sustavu nakon preležane infekcije kada je organizam oslabljen i posebno osjetljiv na napadaje novih virusa i bakterija iz naše okoline.

Uzmite Imunoglukan i pokvarite virusima plan.

 

1 Jesenak M. et al. Front Cell Infect Microbiol 2020

Dodatak prehrani Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s liječnikom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.