Nadja Ott, mr. pharm., regionalni voditelj proizvoda za Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Početna>Imunoblog>Imunoglukan P4H®> Imunoglukan P4H® – učinkovit i pouzdan već 10 godina

Imunoglukan P4H® – učinkovit i pouzdan već 10 godina

Imunoglukan P4H® već čitavo desetljeće omogućuje djeci i odraslima lakše prebroditi vrlo česte infekcije dišnog sustava, osobito u zimskom razdoblju.

Imunoglukan P4H® je dodatak prehrani koji sadrži prirodni bioaktivni Imunoglukan®, vitamin C i cink. Dostupan je u više od 20 zemalja.

 

 

Proizvodi su plod više od 30 godina istraživanja na temelju kojih je objavljeno više od 30 znanstvenih članaka koji potvrđuju njegovu učinkovitost i sigurnost čak i kod višemjesečne upotrebe. U ta istraživanja bilo je uključeno više od 1400 djece iz različitih europskih država.

Glavni sastojak proizvoda Imunoglukan P4H® u tekućem obliku i kapsulama prirodni je bioaktivni polisaharid Imunoglukan®, koji je visokopročišćen, standardizirani izolat iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus). Proizvodi ga tvrtka Pleuran u Bratislavi u Slovačkoj.

Bukovača je gljiva koja je česta i kod nas, a vrlo je cijenjena u kulinarstvu. Raste na starim panjevima i deblima listopadnog drveća, osobito na bukvi, ali i na divljem kestenu, brijestu i orahu. Latinski naziv ostreatus ili engleski oyster bukovača je dobila zbog svog školjkastog oblika. U tvornici Pleuran svaki tjedan preradi se jedna tona svježih gljiva od proizvođača koji ih inače uzgajaju prvenstveno za prehrambenu industriju zemalja zapadne Europe. Gljive se obrađuju posebnim postupkom i iz njih se izolira patentirana bioaktivna tvar Imunoglukan®.

Proizvodi Imunoglukan P4H® izrađuju se kod proizvođača koji su specijalizirani za proizvodnju lijekova i osiguravaju kakvoću u skladu s odgovarajućim standardima. Svaka serija gotovog proizvoda ima analitički certifikat o kvaliteti i sadržaju sastojaka (Imunoglukan®, vitamin C i cink) koji je na zahtjev dostupan i široj javnosti. Sadržaj sastojaka redovito provjeravamo u vanjskim laboratorijima. Svi naši proizvodi šalju se na redovite godišnje preglede zdravstvenog inspektorata.

Visokokvalitetni proizvodi Imunoglukan P4H® odlično su terapijsko sredstvo u rukama liječnika i farmaceuta u jačanju imunološkoga sustava djece i odraslih. 

Već više od 10 godina jedan je od najprodavanijih proizvoda za jačanje imunološkoga sustava.*

Referenca:

* IMS-podaci za ožujak 2019.

Dodatak prehrani Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s liječnikom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.