Nadja Ott, mr. pharm., regionalni voditelj proizvoda za Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Početna>Imunoblog>Imunoglukan P4H®> Cijepljenje je najbolja zaštita od širenja zaraznih bolesti

Cijepljenje je najbolja zaštita od širenja zaraznih bolesti

COVID-19 izuzetno je promijenio naš način života i sve smo više svjesni da je zdravlje vrijednost koju moramo čuvati.

Bolest COVID-19 kod većine osoba ima blag tijek, kod 20 % oboljelih bolest ima teži tijek, a oko 5 % bolesnika kritično je bolesno i potrebno im je liječenje u jedinici intenzivne medicine, koje na žalost može završiti smrću. U svakom slučaju bolest može ostaviti dugotrajne posljedice, koje trajno pogoršavaju zdravlje ljudi.

 

 

Cijepljenje je jednostavan, siguran postupak za zaštitu od nekih zaraznih bolesti, uključujući COVID-19. Ne štiti samo cijepljene osobe nego omogućuje i smanjenje širenja bolesti na druge i tako sprječava obolijevanje mase ljudi.

Cijepljenjem svoj imunološki sustav pripremamo na eventualan kontakt sa štetnim virusom.

Prirodni polisaharid Imunoglukan® – izoliran iz gljive bukovače – američki institut za alergije uvrstio je na popis dodataka uz cijepljenje. Preporučujemo uzimanje Imunoglukana 4 tjedna, s početkom 1 tjedan prije cijepljenja.  

Imunoglukan P4H® sadrži prirodni polisaharid, vitamin C i cink i namijenjen je za jačanje imunološkoga sustava. Vitamin C i cink doprinose radu imunološkoga sustava te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Imunoglukan P4H® siguran je i primjeren za odrasle i djecu.

Osim cijepljenja još uvijek se treba pridržavati preventivnih mjera za sprječavanje širenja virusa kao što su nošenje maski, dezinficiranje ruku, prozračivanje prostorija i sigurna udaljenost.

https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1003346; pristupljeno 12. 3. 2021.

Vogel et al. A Compendium of Vaccine Adjuvants and Excipients. 2nd edition. National Institute of Allergy and infectious Diseases

Dodatak prehrani Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s liječnikom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.